fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

IAG ziet bedrijfsresultaat slinken in eerste halfjaar

De International Airlines Group (IAG) ziet in het eerste halfjaar haar omzet stijgen, maar het bedrijfsresultaat slinken, zo meldt de luchtvaartgroep.

Resultaat

IAG, waar de maatschappijen Aer Lingus, British Airways, Iberia, Level en Vueling onder vallen, heeft in het eerste halfjaar een omzet van bijna 12,09 miljard euro behaald. Dat is 7,9 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Na aftrek van de kosten blijft daar een netto-resultaat van 1,095 miljard euro van over. Dat bedrag is 41,1 procent lager dan het resultaat vorig jaar, wat toen 1,86 miljard euro bedroeg.

Passagiers

De uitgaven van passagiers per beschikbare stoelkilometer steeg met 1,3 procent naar 6,52 eurocent. In het tweede kwartaal lag die stijging op 1,1 procent. De ceo van IAG, Willie Walsh, zegt dat er verder in het tweede kwartaal een operationele winst van 960 miljoen euro is behaald, tegenover 900 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. ‘Dit laat zien dat ons unieke structuur en diverse merkportfolio robuuste resultaten kan leveren.’

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button