fbpx
BoeingMilitairNieuwsProfessionalVliegtuigen

Boeing investeert in nieuwe productiefaciliteit Osprey

Boeing stond deze week stil bij de ingebruikname van een vernieuwde productiefaciliteit, waar onder andere een deel van de V-22 Osprey wordt gemaakt. Zo meldde de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Gemoderniseerd

Het pand met een oppervlakte van 32.000 vierkante is de afgelopen twee jaar verbouwd en gemoderniseerd. De nieuwe fabriek zorgt volgens Boeing voor een verbetering van de veiligheid en de productie, lagere bedrijfskosten en minder negatieve impact op het milieu. 

Investering

De investering van 115 miljoen dollar door Boeing is specifiek gericht op de productie van de rompsectie van de V-22 Osprey, een tiltrotor vliegtuig. Een tiltrotor is een vliegtuig dat eigenschappen heeft van een helikopter (verticaal opstijgen en landen) en na het opstijgen de propellers van een verticale- naar een horizontale stand schakelt zodat het vliegt als elk ander vliegtuig.

Osprey

De Osprey is in gebruik bij de US Airforce (CV-22B), US Navy en US Marines (MV-22B). Japan is tot nu toe de enige internationale afnemer en heeft vijf toestellen besteld. Naast de productie van de rompsectie, zullen ook de MV-22B’s van de US Marine Corps worden geüpgraded naar de C-standaard.

CC-RAM

Dit modernisatie programma wordt uitgevoerd onder het  ‘Common Configuration – Readiness andModernization’ (CC-RAM) programma. Kolonel Matthew Kelly, Joint Program Manager van de V-22 zegt hierover: “Het CC-RAM programma is van essentieel belang in het bereiken van onze paraatheidsdoelen en om eenheden van het US Marine Corps overal ter wereld te voorzien van een betrouwbaar en capabel toestel. Het heeft absoluut onze hoogste prioriteit”

Werkgelegenheid

Met de komst van de V-22 faciliteit voorziet Boeing ongeveer 4.600 mensen in Pennsylvania van werkgelegenheid en ondersteunt het 16.000 directe en indirecte banen in de Verenigde Staten. Aldus Boeing.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Daniel Ravenswaay

Militair luchtvaart fotograaf. Daniel is opgegroeid in Cuijk, in de aanvliegroute van baan 24 op Volkel en hier is zijn interesse in de militaire luchtvaart ontstaan. In zijn vrije tijd is hij geregeld te vinden bij militaire vliegvelden in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button