fbpx
DuurzaamheidFrequente reizigersNieuwsVliegvelden

Luchthaven San Francisco stopt met plastic flesjes

Plastic flesjes op de luchthaven van San Francisco zijn vanaf eind augustus verleden tijd. Het verbod geldt voor restaurants, cafés en drankautomaten.

Herbruikbaar

Reizigers die een drankje willen nuttigen, moeten hun eigen flessen meenemen of herbruikbare flesjes kopen op de luchthaven. Het verbod gaat in op 20 augustus.

Besluit

De ban wordt ingesteld door een besluit van het stadsbestuur uit 2014. Toen werd bepaald dat er geen flesjes water meer verkocht mochten worden bij overheidsgebouwen die eigendom zijn van de stad. Daar valt de luchthaven van San Francisco dus ook onder.

Afbreekbaar

Met deze stap wil de luchthaven tevens CO2-uitstoot en afval verminderen. Eerder stelde het vliegveld al de regel in dat verpakkingen voor eenmalig gebruik moeten bestaan uit biologisch afbreekbare materialen.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button