DuurzaamheidFrequente reizigerNieuwsVliegvelden

Luchthaven San Francisco stopt met plastic flesjes

Plastic flesjes op de luchthaven van San Francisco zijn vanaf eind augustus verleden tijd. Het verbod geldt voor restaurants, cafés en drankautomaten.

Herbruikbaar

Reizigers die een drankje willen nuttigen, moeten hun eigen flessen meenemen of herbruikbare flesjes kopen op de luchthaven. Het verbod gaat in op 20 augustus.

Besluit

De ban wordt ingesteld door een besluit van het stadsbestuur uit 2014. Toen werd bepaald dat er geen flesjes water meer verkocht mochten worden bij overheidsgebouwen die eigendom zijn van de stad. Daar valt de luchthaven van San Francisco dus ook onder.

Afbreekbaar

Met deze stap wil de luchthaven tevens CO2-uitstoot en afval verminderen. Eerder stelde het vliegveld al de regel in dat verpakkingen voor eenmalig gebruik moeten bestaan uit biologisch afbreekbare materialen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close