fbpx
FinancieelFrequente reizigersNieuwsProfessional

Vliegprijzen stijgen flink

Vliegtickets worden steeds duurder. Sinds 2010 zijn de prijzen met 38,4 procent gestegen in Nederland en met 30 procent in België. Dat meldt de Federale Overheidsdienst Economie, het Belgische Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Europa

In Duitsland was er minder stijging te zien in de vliegprijzen: 21,3 procent. In Frankrijk was er zelfs sprake van een lichte daling van -0,1 procent.

Vraag

De stijgingen zijn vooral te danken aan een toename van de vraag. In de periode 2010-2018 nam de vraag in België met vijftig procent toe en wereldwijd met 62,3 procent.

Goedkoop

De stijging van het aantal passagiers is met name te danken aan de toename van het aantal lowcost vluchten. In 2017 was 31,7 procent van het totaal aantal vluchten lowcost. In 2014 was dat nog 28,6 procent en in 2005 bijna 13,7 procent.

Zomer

In de zomermaanden juli en augustus zijn de vliegprijzen het duurst. Uit een statistische analyse blijkt dat vluchten deze maanden ongeveer twintig procent duurder zijn dan in de rest van het jaar.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button