fbpx
FinancieelNieuwsProfessional

VS ook akkoord met nieuwe deal AF-KLM, Virgin en Delta

Het Amerikaanse Ministerie van Transport is, na Europa in februari, ook akkoord gegaan met een nauwere samenwerking tussen Air France-KLM, Virgin en Delta.

Joint venture

De drie maatschappijen hadden al een joint venture met elkaar en willen die uitbreiden. Het nieuwe akkoord vervangt bestaande afspraken in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Het gaat uiteindelijk om een trans-Atlantisch samenwerkingsverband ter waarde van 13 miljard dollar. Het gaat om driehonderd dagelijkse vluchten en meer dan 340 bestemmingen.

Aandelen

Eerder kondigde Air France-KLM aan 31 procent van de aandelen van Virgin Atlantic over te nemen. Daarmee wordt het bedrijf de op een na grootste aandelhouder. Delta Air Lines heeft 49 procent van de aandelen van Virgin in handen. Het aandeel van Richard Branson in Virgin neemt af tot 20 procent. In februari ging de Europese Commissie al akkoord met de deal.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button