fbpx
Frequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

Werknemers Heathrow staken 4 dagen in augustus

Ongeveer 2500 medewerkers van luchthaven Heathrow staken vier dagen in augustus. Zo’n 172 vluchten worden daardoor geannuleerd.

Staking

De eerste stakingsdagen zijn op maandag 5 en dinsdag 6 augustus. De tweede stakingsronde is op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus.

Annuleringen

De staking raakt 91 maatschappijen. Er moet nog bekend worden gemaakt welke vluchten geannuleerd gaan worden; dat zullen er ongeveer 172 zijn tijdens de eerste twee stakingsdagen.

Loon

Ongeveer vierduizend leden van vakbond Unite konden stemmen over de staking. 88 procent hiervan stemde voor. Eerder bood het vliegveld 3,75 pond per dag extra in het loonconflict. Het tweede bod was volgens Unite niet veel hoger en werd daarom ook afgewezen.

Oplossing

Een woordvoerster van Heathrow zegt samen te werken met de maatschappijen om alternatieve oplossingen te vinden voor de getroffen passagiers. Ze roept reizigers op om hun maatschappij te contacteren voor de laatste updates. Ook wordt aangeraden minstens drie uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn omdat er lange rijen kunnen ontstaan bij de douane.

Bestel de limited edition DC-3 'Rosinenbomber'-Aviationtag!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje luchtvaartgeschiedenis in huis. Deze iconische DC3 heeft nog dienst gedaan tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in 2008 als laatste vliegtuig, samen met een Junkers Ju-52, vanaf Berlin Tempelhof gevlogen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button