Frequente reizigerNieuwsStaking

Werknemers Heathrow staken 4 dagen in augustus

Ongeveer 2500 medewerkers van luchthaven Heathrow staken vier dagen in augustus. Zo’n 172 vluchten worden daardoor geannuleerd.

Staking

De eerste stakingsdagen zijn op maandag 5 en dinsdag 6 augustus. De tweede stakingsronde is op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus.

Annuleringen

De staking raakt 91 maatschappijen. Er moet nog bekend worden gemaakt welke vluchten geannuleerd gaan worden; dat zullen er ongeveer 172 zijn tijdens de eerste twee stakingsdagen.

Loon

Ongeveer vierduizend leden van vakbond Unite konden stemmen over de staking. 88 procent hiervan stemde voor. Eerder bood het vliegveld 3,75 pond per dag extra in het loonconflict. Het tweede bod was volgens Unite niet veel hoger en werd daarom ook afgewezen.

Oplossing

Een woordvoerster van Heathrow zegt samen te werken met de maatschappijen om alternatieve oplossingen te vinden voor de getroffen passagiers. Ze roept reizigers op om hun maatschappij te contacteren voor de laatste updates. Ook wordt aangeraden minstens drie uur voor vertrek op de luchthaven aanwezig te zijn omdat er lange rijen kunnen ontstaan bij de douane.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close