fbpx
IncidentenNaast het nieuws

Twee doden bij vliegtuigcrash Tanzania

Bij een crash met een licht vliegtuig in Tanzania zijn zaterdag twee Zuid-Afrikanen omgekomen. Dat meldt persbureau Reuters.

Noodsignaal

Het gaat om een vierzitter Sling toestel, die vanuit Tanzania onderweg was naar Malawi. De piloot verstuurde vlak voor de crash een noodsignaal over een motorstoring, voordat het van de radar verdween.

Incident

De omgekomen piloot en passagier waren de enige inzittenden. Het incident gebeurde vlak na vertrek vanaf Tabora airport rond 7.30 ’s ochtends.

Vlammen

Het toestel is volledig in vlammen opgegaan. Alleen de motor en een paar andere onderdelen werden teruggevonden. De Zuid-Afrikaanse organisatie U-Dream Global was eigenaar van het vliegtuig.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button