fbpx
AirlinesFinancieelNaast het nieuws

British Airways ziet geen Brexit-impact

British Airways ziet nog geen veranderingen in de boekingen als gevolg van de Brexit. Dat zei Willie Walsh, CEO van IAG, het moederbedrijf van British Airways, afgelopen week tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. Zo meldt Flight Global.

Impact

Hij erkent dat Ryanair en andere maatschappijen waarschuwden dat de ticketverkoop kan worden geschaad door de Brexit, en al helemaal bij een no-deal Brexit. “Maar we zien nog geen impact op de boekingen voor zover we nu kunnen zien.”

Afhankelijk

Walsh vermoedt dat de afhankelijkheid van Londen en het Zuidoosten van het Verenigd Koninkrijk hier een rol in spelen: “We vliegen niet in het hele Verenigd Koninkrijk, zoals onze concurrenten wel doen.”

Rampenplannen

Desalniettemin heeft British Airways wel rampenplannen klaarliggen voor de Brexit op 31 oktober. Deze zijn gebaseerd op ‘een verstandige Brexit’. Walsh zegt dat BA flexibel zal zijn in het aanpassen van de capaciteit, afhankelijk van het aantal boekingen.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button