fbpx
Air FranceAir France-KLMAirbusAirlinesBestellingenLiefhebberNieuwsVliegtuigen

Delta ontvangt volgend jaar eerste Amerikaanse A220

Delta Air Lines ontvangt naar verwachting in het derde kwartaal volgend jaar de eerste Airbus A220 van Amerikaanse makelij. Dat heeft Airbus bekendgemaakt.

Bombardier

Met de opening van een nieuwe productiefaciliteit in Mobile in de VS wordt de A220, voorheen de CSeries, nu ook in de VS geproduceerd. Ruim een jaar geleden verwierf Airbus een meerderheidsbelang in de CSeries van het Canadese Bombardier. 

Air France

Iets later werden de CS100 en de CS300 omgedoopt tot A220-100 en A220-300. Delta, partner van Air France-KLM, is een grote afnemer van de A220. Twee weken geleden werd bekendgemaakt dat ook Air France heeft getekend voor tientallen A220’s voor vernieuwing van de vloot.

A220

Het Europese Airbus benadrukt bij de opening van de uitgebreide fabriek in de VS dat het bedrijf ‘een heuse wereldwijde’ fabrikant is. “En het bevestigt dat Airbus zonder enige twijfel een belangrijke rol vervult in het Amerikaanse producentenlandschap.” In oktober 2017 maakt Airbus bekend de productie van de A220 te willen uitbreiden met een faciliteit in Mobile. De bouw begon aan het begin van dit jaar. 

A320

De eerste nieuwe toestellen worden in dezelfde hallen geproduceerd waar ook toestellen uit de A320-familie worden gebouwd. Na de geplande aflevering van de eerste Amerikaanse A220 aan Delta in het najaar van 2020 wordt de productie opgevoerd tot tussen de veertig en vijftig toestellen in 2025, aldus Airbus. 

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button