fbpx
Frequente reizigersNieuwsPiloten en CrewVliegvelden

Nationale staking Hong Kong schopt vliegverkeer in de war

De nationale staking die op maandag 5 augustus in Hong Kong wordt gehouden, schopt het vliegverkeer in de war, zo meldt Hong Kong Airport.

Staking

De nationale staking, die volgt op weken van protesten in Hong Kong, heeft effect op meer dan 200 vluchten. Zo zullen 130 uitgaande vluchten niet vertrekken vanuit het Hong Kong Airport, en ook 108 binnenkomende vluchten worden geschrapt. Andere vluchten zullen vertraging oplopen of naar dinsdag worden verplaatst.

KLM

Vlucht KL887 van Amsterdam naar Hong Kong om 17:15 uur staat nog in het vluchtschema. Ook de vlucht CX270 van Cathay Pacific van 13:00 uur naar het Hong Kong International Airport staat ook nog op de planning. Beide vluchten nemen iets meer dan 11 uur in beslag.

Protesten

Het is al weken onrustig in Hong Kong. Burgers gaan de straat op om te protesteren tegen een omstreden uitleveringsverdrag met China. In de loop van de afgelopen twee maanden zijn de protesten steeds meer om de algemene bemoeienis van China met Hong Kong gaan draaien.

Hong Kong

Hong Kong is een speciale administratieve regio in China. In 1997 werd Hong Kong door het Verenigd Koninkrijk aan China overgedragen, maar werd afgesproken dat Hong Kong de eerste 50 jaar haar vrijheden mocht behouden. China bemoeit zich volgens de burgers steeds meer met Hong Kong, waardoor zij nu in opstand komen.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button