MilitairNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Rolls Royce sleept onderhoudscontract motoren RAF-straaljagers binnen

Rolls Royce heeft een onderhoudscontract van de het Ministerie van Defensie van het Verenigd Koninkrijk binnengesleept, voor het onderhoud van de motoren van de Typhoon Fighter-straaljagers van de Royal Air Force (RAF), zo meldt de Britse vliegtuigmotor-bouwer.

Contract

In het contract dat Rolls Royce heeft binnengehaald, staat dat de motorbouwer tot 2024 het onderhoud van de motoren van de Typhoon-straaljagers van de Britse luchtmacht op zich zal nemen. De waarde van dit contract bedraagt volgens Reuters 350 miljoen pond (381,15 miljoen euro). De motoren die Rolls Royce zal onderhouden zijn EJ200’s.

Opvolger

Intussen werkt Rolls Royce, samen met British Aerospace, het Italiaanse Leonardo en de Royal Air Force, aan een opvolger van de Typhoon die de naam Tempest draagt.

Boeing

Ook zou Rolls Royce weer in de race zijn om een motor voor de ‘Boeing 797’ te leveren. Het toestel waarover Boeing nog moet beslissen of het er wel komt. Rolls-Royce liet begin dit jaar weten zich terug te trekken uit het project voor het New Midsize Aircraft (NMA) program, omdat het niet kon voldoen aan het beoogde tijdspad.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close