fbpx
Frequente reizigersNieuwsPiloten en CrewVliegvelden

Staking Heathrow vandaag afgelast

De geplande staking voor maandag 5 augustus op Heathrow is afgelast. De staking die eigenlijk vandaag op de Londense luchthaven zou plaatsvinden is door de vakbond op het laatste moment ingetrokken, zo meldt Heathrow.

Staking

Afgelopen week kondigde de vakbond Unite the Union aan dat zo’n 2.500 werknemers van Heathrow op maandag 5 en dinsdag 6 augustus het werk neer zullen leggen. De vakbond blies zondagavond de staking voor vandaag af, maar de aangekondigde werkonderbreking voor dinsdag staat nog wel op de agenda. Ook staat er nog een tweede stakingsronde gepland op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus.

Gesprekken

Heathrow laat in een verklaring weten dat ‘we met de vakbond blijven praten en we hoop blijven houden dat we een oplossing vinden om de verstorende en onnodige dreiging van stakingen te kunnen stoppen.’

Loon

Ongeveer vierduizend leden van vakbond Unite konden stemmen over de staking. 88 procent hiervan stemde voor. Eerder bood het vliegveld 3,75 pond per dag extra in het loonconflict. Het tweede bod was volgens Unite niet veel hoger en werd daarom ook afgewezen. De vakbond eist dit nadat Heathrow-ceo John Holland-Kaye een opslag van 103,2 procent toebedeeld kreeg en zijn salaris van omgerekend 2,34 miljoen euro in 2017 steeg naar 4,68 miljoen euro vorig jaar.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button