AirlinesNieuwsProfessional

Aantal vervoerde passagiers Ryanair blijft stijgen in juli

In de maand juli is het aantal vervoerde passagiers van de airlines van de Ryanair-groep weer gestegen. Ook Laudamotion zag meer reizigers aan boord van hun toestellen stappen, zo meldt de Ierse prijsvechter.

Passagiers

In totaal vervoerde de Ryanair-groep in juli 14,8 miljoen mensen, een stijging van 9 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Toen waren dat nog 13,6 miljoen reizigers. Van dat aantal nam Ryanair er 14,2 miljoen voor haar rekening en Laudamotion 600.000. Dat is overigens tien procent meer dan de half miljoen passagiers die Laudamotion vorig jaar juli vervoerde.

Bezettingsgraad

De vliegtuigen van zowel Ryanair als Laudamotion zaten goed vol in juli, namelijk 97 procent bij de Ierse moedermaatschappij en 96 procent bij de Oostenrijkse dochter. In totaal werden er door beide maatschappijen 81.000 vluchten uitgevoerd.

Jaar

In de eerste zeven maanden van dit jaar zagen beide maatschappijen 148,2 miljoen reizigers in hun vliegtuigen stappen, tien procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Toen werden er 134,4 miljoen mensen vervoerd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close