fbpx
AirbusAirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigen

Air China voegt tien A320neo’s toe aan vloot

Air China zal in de komende maanden tien Airbus A320neo’s aan haar vloot toevoegen, dat meldt vliegtuigleasebedrijf BOC Aviation Limited. BOC en Air China tekenden een leasecontract voor de tien toestellen.

Tien

De tien A320neo’s zullen nog in de loop van dit jaar, en later in 2020, aan de nationale luchtvaartmaatschappij van China geleverd worden. De vliegtuigen worden door Pratt & Whitney’s PurePower PW1100G-JM motoren aangedreven.

Twintig

Vorige maand meldde de maatschappij dat het twintig nieuwe widebody’s bij Airbus zal bestellen, namelijk de A350-900. Gebaseerd op de catalogusprijs zou de bestelling de portemonnee van de Europese vliegtuigbouwer met 5,8 miljard euro spekken. Volgens de maatschappij moeten de toestellen tussen 2020 en 2022 geleverd worden.

A350-900

Bijna een jaar geleden, op 8 augustus, leverde Airbus de eerste A350-900 aan Air China. De A350-900 voor Air China wordt door Rolls Royce Trent XWB-motoren aangedreven en heeft een drie klassen-indeling. Het toestel biedt ruimte aan 32 personen in businessclass, 24 in premium economy en 256 in economy, waarmee in totaal 312 passagiers plaats kunnen nemen in het vliegtuig. 

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button