fbpx
737 MAXBoeingNieuwsProfessionalVliegtuigen

Boeing-ceo: bijna 500 testvluchten met MAX

Dennis Muilenberg, de ceo van Boeing, zei in een interview tijdens een zakenreis-conferentie in Chicago, dat de fabrikant ‘bijna 500 testvluchten met de MAX heeft uitgevoerd met de nieuwe software’, zo meldt de Amerikaanse zender CNBC.

Beschadigd

Muilenberg zei dat Boeing weet dat ‘het vertrouwen de laatste maanden is beschadigd.’ ‘Boeing neemt die verantwoordelijkheid op zich en we zijn hard aan het werk om het vertrouwen terug te winnen’, aldus de Boeing-ceo. Volgens hem heeft het bedrijf zich volledig gericht op het updaten van de software om de Boeing 737 MAX zo veilig mogelijk te maken.

Testvluchten

Op twee van de bijna 500 testvluchten zou Muilenberg ook hebben plaatsgenomen en zijn volgens hem ‘de werknemers gretig om hetzelfde te doen.’

Verlies

Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers in juli werd duidelijk dat Boeing flink in de rode cijfers is gedoken, in nasleep van de problemen met de MAX-toestellen. Het nettoverlies over het tweede kwartaal is zelfs het grootste verlies dat ze ooit in een kwartaal geleden hebben. 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button