fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Norwegian vervoert minder reizigers in juli

Norwegian heeft in de maand juli minder reizigers vervoerd dan in dezelfde maand het jaar daarvoor, zo blijkt uit de maandcijfers van de Noorse prijsvechter.

Minder

Met 3,71 miljoen vervoerde passagiers afgelopen maand, zag Norwegian het aantal reizigers met 81.851 mensen afnemen in vergelijking met juli vorig jaar. Wel steeg de bezettingsgraad met 0,5 procentpunt naar 93,5 procent, nam de vraag naar vliegreizen met 6 procent toe en steeg de capaciteit met 5 procent. Van alle Norwegian-vluchten, vertrok 68,1 procent op tijd, een stijging van 0,2 procentpunt ten opzichte van vorig jaar.

Totaal

In de eerste zeven maanden van dit jaar vervoerde Norwegian 6 procent meer reizigers dan in dezelfde periode vorig jaar, namelijk 37,9 miljoen. De bezettingsgraad nam wel 1,7 procentpunt af, waardoor de vliegtuigen gemiddeld voor 85,4 procent bezet zijn. De vraag nam met 16 procent toe en de capaciteit met 18 procent.

CO2

Volgens de long-haul low-cost maatschappij is de CO2-productie vorige maand per passagierskilometer van 68 gram naar 67 gram gedaald in vergelijking met vorig jaar.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button