fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsProfessional

Reizigers BA-vlucht geëvacueerd na rook in cabine

Reizigers op British Airways-vlucht BA422 werden op hun eindbestemming via de noodglijbanen geëvacueerd, omdat de cabine zich had gevuld met rook, zo melden verschillende media.

Vlucht

Op vlucht BA422, van Londen naar Valencia, werden de reizigers in de Spaanse stad via noodglijbanen uit het vliegtuig geëvacueerd, omdat de cabine vol zat met rook. In onderstaande video van een inzittende is te zien hoe de situatie was.

Ziekenhuis

British Airways meldt over het incident dat het toestel ‘een technisch probleem heeft ondervonden tijdens de landing op het vliegveld van Valencia.’ Ook meldt de maatschappij dat van de 175 passagiers en 6 cabinemedewerkers, drie reizigers uit voorzorg naar het ziekenhuis zijn gebracht, maar later weer werden ontslagen.

Vliegtuig

De rookontwikkeling vond plaats op een Airbus A321 van British Airways met de registratie G-MEDN. Het toestel is 11,3 jaar oud en werd in de Hamburgse Airbus-fabriek gemaakt.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button