fbpx
AirlinesDuurzaamheidNieuwsOpmerkelijkProfessional

S7 gaat strijd aan met Siberische bosbranden

De Russische luchtvaartmaatschappij S7 gaat de strijd aan met de Siberische bosbranden en wil één miljoen bomen planten om de verloren bossen aan te vullen.

Bosbranden

In Siberië woeden er bosbranden die inmiddels meer dan 3 miljoen hectrace bos is as hebben gelegd, dat is ongeveer de helft van de oppervlakte van Nederland. De Russische maatschappij S7 wil de schade beperken en één miljoen bomen planten.

Bomen

Om de miljoen bomen te kunnen planten heeft S7 haar naam tijdelijk terug veranderd in haar originele naam ‘Siberia Airlines’. Per verkocht vliegticket stort de maatschappij 100 roebel (1,36 euro) in een potje om de bomen te planten. Reizigers kunnen hun S7 Priority Miles inleveren ter steun of een donatie overmaken. Op dit moment is er genoeg opgehaald om 143.233 bomen te planten. Hier is de actuele stand van het aantal bomen te bekijken.

Verontwaardiging

Onder de Russen heerst er veel verontwaardiging dat de bosbranden niet of nauwelijks geblust worden door de overheid. Volgens de Russische regering is het ‘niet rendabel’ om de bossen te redden, omdat er weinig mensen wonen en de bossen niet gebruikt worden voor de houtindustrie. Volgens het NRC staat de huidige bosbrand op de vierde plek wereldwijd qua grootte. In 2003 brandde er meer dan 17 miljoen hectare bos af in Siberië.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button