fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsPiloten en CrewVliegvelden

Staking Heathrow afgeblazen

De Engelse vakbond Unite the Union heeft de staking op Heathrow, die voor dinsdag 6 augustus gepland stond, afgeblazen, zo meldt de Londense luchthaven.

Staking

Afgelopen week kondigde de vakbond Unite the Union aan dat zo’n 2.500 werknemers van Heathrow op maandag 5 en dinsdag 6 augustus het werk neer zouden leggen. De vakbond blies zondagavond al de staking voor maandag af, en kondigde gisteravond aan de werkonderbreking voor vandaag van de agenda te halen. Wel staat er nog een tweede stakingsronde gepland op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus.

Stemming

Heathrow liet gisteren in een verklaring weten dat ‘we met de vakbond blijven praten en we hoop blijven houden dat we een oplossing vinden om de verstorende en onnodige dreiging van stakingen te kunnen stoppen.’ Gisteren heeft de vakbond een nieuwe loonbod aangenomen, waar nu door de leden over gestemd wordt. Wat er in het nieuwe loonbod staat, wordt nog niet bekendgemaakt.

Loon

Ongeveer vierduizend leden van vakbond Unite konden stemmen over de staking. 88 procent hiervan stemde voor. Eerder bood het vliegveld 3,75 pond per dag extra in het loonconflict. Het tweede bod was volgens Unite niet veel hoger en werd daarom ook afgewezen. De vakbond eist dit nadat Heathrow-ceo John Holland-Kaye een opslag van 103,2 procent toebedeeld kreeg en zijn salaris van omgerekend 2,34 miljoen euro in 2017 steeg naar 4,68 miljoen euro vorig jaar.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button