AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Cathay boekt na 3 jaar winst in eerste halfjaar

Cathay Pacific heeft na 3 jaar weer winst geboekt in het eerste halfjaar. Lagere brandstofprijzen zorgden voor zwarte cijfers onder de streep, zo meldt de Aziatische luchtvaartmaatschappij. In 2016 was het voor het laatst dat er in het eerste halfjaar winst werd geboekt.

Winst

De omzet van Cathay steeg in de eerste zes maanden van dit jaar met 0,9 procent naar 53,54 miljard Hong Kong dollar (6,08 miljard euro). De winst die daaruit voortkomt bedraagt omgerekend 153,15 miljoen euro. In het eerste halfjaar van 2018 boekte Cathay nog een verlies van 29,2 miljoen euro. Een reden voor de winst is de daling van brandstofkosten met 7,7 procent.

Passagiers

In het eerste halfjaar vervoerde Cathay 18,26 miljoen reizigers, een stijging van 4,4 procent ten opzichte van vorig jaar. De vliegtuigen zaten voor 84,2 procent vol, eenzelfde bezettingsgraad als in de eerste zes maanden van 2018. De capaciteit steeg met 6,7 procent.

Europa

Het aantal passagiers dat met Cathay van en naar Europa vloog is in het eerste halfjaar het meest gestegen, namelijk 10,7 procent. Daarmee vlogen er 16,76 miljoen mensen tussen Azië en Europa. naar Amerika steeg het passagiersaantal met 10,3 procent naar 21,49 miljoen.

Handelsoorlog

Door de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten zag de vrachtafdeling van Cathay een daling van 11,4 procent in de omzet. Ook het aantal ton vervoerde vracht nam met 5,7 procent af naar 979.000 ton.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button