fbpx
NieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Comac stelt certificeringsdatum C919 uit’

De Chinese vliegtuigfabrikant Comac heeft de certificeringsdatum voor het C919-vliegtuig uitgesteld, zo meldt Reuters op basis van een woordvoerder van Comac.

Uitstel

In eerste instantie stond de certificeringsdatum voor de C919 eind 2020 gepland. Dan zou in 2021 het eerste toestel worden geleverd aan launch customer China Eastern. Dit doel is nu bijgesteld, omdat Comac de datum voor de certificering heeft verschoven naar 2021. Er is nog geen indicatie gegeven of dat in het voor- of najaar zal zijn. De Chinese vliegtuigbouwer heeft meer dan 800 bestellingen ontvangen voor het vliegtuig dat de concurrentie met de Boeing 737 en Airbus A320 aan moet gaan.

Testvlucht

Comac, de Commercial Aircraft Corporation of China Ltd, voerde vorige week haar eerste testvlucht uit met het vierde prototype van de C919. Het bedrijf wil met in totaal zes toestellen 4200 uur vliegen om certificering van China te ontvangen. Het derde prototype was eind juli klaar en werd toen naar Xi’an gevlogen vanwaar het de komende maanden testvluchten zal uitvoeren.

C929

Ondertussen wordt er ook gewerkt aan de eerste widebody. De C929 wordt in samenwerking met de Russische fabrikant United Aircraft Corporation ontwikkeld, en zal naar verwachting in 2023 de eerste vlucht maken.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button