fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsVliegtuigen

Etihad vliegt naar meer bestemmingen met 787-9

Etihad Airways vliegt met haar Boeing 787-9’s naar meer bestemmingen. Met ingang van oktober wordt de Dreamliner ingezet naar Indonesië en de Malediven, zo meldt de maatschappij.

Bestemmingen

De bestemming in Indonesië waar Etihad vanaf 27 oktober met haar Boeing 787-9 vanuit Abu Dhabi naartoe vliegt is Jakarta. Op dezelfde datum zet de maatschappij haar Dreamliner in naar Male op de Malediven. Het vliegtuig is verdeeld in twee klassen waar 299 passagiers in kunnen plaatsnemen. Zo is er ruimte voor 28 passagiers in business class en 271 in economy.

Vervanging

De Dreamliner dienen ter vervanging van de Airbus A330’s die Etihad uit haar vloot haalt. De laatste van de twee Etihad-A330’s zal op 31 augustus haar laatste vlucht maken van Milaan Malpensa naar Abu Dhabi.

Afrika

Etihad zet haar Dreamliner al in op de route tussen Abu Dhabi en Lagos in Nigeria. Etihad vliegt sinds juli 2012 op de route naar Lagos, de grootste stad van Afrika, maar sinds begin augustus wordt een Dreamliner ingezet op de route. Eerder dit jaar meldde de maatschappij dat het ook Dreamliners inzet op routes naar China.

China

Sinds 1 juli vliegen de Dreamliners naar Chengdu en Shanghai. Met die routes voert Etihad alle 28 wekelijkse vluchten naar de volksrepubliek uit met de Dreamliners. In 2008 werd de eerste vlucht tussen Abu Dhabi en China uitgevoerd, sindsdien vervoerde de maatschappij zo’n 4,5 miljoen mensen tussen beide bestemmingen.

Verlies

De maatschappij uit Abu Dhabi is al jaren verliesgevend, en wil nu met een miljoenenlening de vloot uitbreiden. Op dit moment telt de vloot 116 vliegtuigen. De komende jaren ontvangt Etihad nog vijf A350-1000’s, 26 A321neo’s en zes Boeing 777-9’s. De gemiddelde vloot leeftijd van Etihad is met 5,7 jaar een van de laagste ter wereld.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button