AirlinesOverig nieuwsProfessional

Meer passagiers voor Wizz Air in juli

Wizz Air heeft in de maand juli meer passagiers vervoerd dan in dezelfde maand het jaar daarvoor. Zo blijkt uit de vervoerscijfers van de Hongaarse low-cost maatschappij.

Passagiers

Het aantal passagiers dat in juli in een Wizz Air-vliegtuig stapten, steeg met 11,5 procent, oftewel bijna 400.000 extra reizigers, naar bijna 3,9 miljoen personen. De bezettingsgraad steeg met 0,2 procentpunt naar 95,6 procent.

Oekraïne

Met ingang van november zal Wizz Air haar netwerk vanuit Oekraïne verder uitbreiden. Zo zal er vanuit Odessa naar Boedapest in Hongarije, Berlijn-Schönefeld in Duitsland, Gdansk, Wroclaw en Katowice in Polen en naar Bratislava, de hoofdstad van Slowakije gevlogen worden. Vanuit Lviv zal er met ingang van 28 oktober naar Larnaca op Cyprus worden gevlogen.

Schotland

Ook zal Wizz in november een nieuwe basis openen op de Schotse luchthaven van Edinburgh. Vanuit daar vliegt Wizz Air naar de Poolse steden Warschau en Gdansk, het Hongaarse Boedapest en Boekarest in Roemenië. 

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close