fbpx
AirlinesNieuwsOpmerkelijkProfessional

Swiss A321 naar Schiphol keert om door blikseminslag

Een Airbus A321 van Swiss, die op 6 augustus van Zürich naar Schiphol vloog, werd geraakt door de bliksem en keerde daarop terug naar de Zwitserse stad, zo meldt The Aviation Herald.

Bliksem

Een Airbus A321-200 van de Luchthansa-dochtermaatschappij Swiss is gisterenmorgen teruggekeerd naar Zürich, nadat het werd getroffen door de bliksem. Vlucht LX724 vertrok om 07:20 uur vanuit de grootste stad van Zwitserland naar Amsterdam, maar landde 38 minuten na vertrek weer op de luchthaven van Zürich wegens de blikseminslag.

Inzittenden

In de Airbus bevonden zich 165 mensen, die allemaal ongedeerd in Zwitserland weer uit het vliegtuig konden stappen. De vlucht werd geannuleerd en het vliegtuig staat nog aan de grond op de luchthaven van Zürich.

Procedure

Ondanks dat de crew aan boord van het toestel, na de blikseminslag, geen ongewone of opmerkelijke dingen opmerkte, keerden de piloten toch terug, zoals de procedure bij Swiss is in geval van een blikseminslag.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button