AirlinesCO2DuurzaamheidNieuwsProfessional

CO2-uitstoot Ryanair gestegen in juli

De CO2-uitstoot van Ryanair is in juli met één gram per passagier per kilometer gestegen, zo meldt de Ierse prijsvechter.

CO2

In de afgelopen maand juli heeft de low-cost maatschappij in totaal 1,267 kiloton aan CO2 geproduceerd over 18.832.000 gevlogen kilometer. In juli vervoerde de Ryanair-groep 14,8 miljoen passagiers, wat neerkomt op een CO2-uitstoot van 67 gram per passagier per kilometer. Vorige maand bedroeg de uitstoot 66 gram.

Ryanair

In totaal vervoerde de Ryanair-groep in juli 14,8 miljoen mensen, een stijging van 9 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Toen waren dat nog 13,6 miljoen reizigers. Van dat aantal nam Ryanair er 14,2 miljoen voor haar rekening en Laudamotion 600.000. Dat is overigens tien procent meer dan de half miljoen passagiers die Laudamotion vorig jaar juli vervoerde.

MAX

In de toekomst zal de prijsvechter zuinigere vliegtuigen ontvangen. Ryanair krijgt dan de Boeing 737 MAX 200. Het eerste toestel zal ruimte bieden aan 197 personen, 8 meer dan de huidige 737-800’s waar Ryanair mee vliegt. Door het gebruik van die vliegtuigen kan de CO2-uitstoot per passagierskilometer nog verder omlaag. 

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button