NL nieuwsOverig nieuwsProfessionalVeiligheid

Droneradar brengt luchtruim Enschede in kaart

Een droneradar op de Alphatoren in Enschede zal het luchtruim boven de stad, en een stukje van Duitsland, in kaart brengen, zo meldt het Nederlandse samenwerkingsverband en drone-testcentrum Space53.

Droneradar

‘De droneradar staat op het dak van de Alphatoren in Enschede, met 101 meter het hoogste gebouw van Oost-Nederland. De radar brengt in een straal van 20 kilometer om Enschede het luchtruim in kaart. Dit is het grootste deel van Twente en een stukje Duitsland. Het kunnen waarnemen van onbemande luchtvaartuigen is een belangrijke stap naar een veilig en voor dronetoepassingen functioneel luchtruim’, aldus Space53.

Data

Marc Sandelowsky, directeur Space53: ‘Dronetechnologie biedt een groot potentieel voor maatschappelijke waarde en economische groei. Om hiervan te kunnen profiteren moeten deze drones op een veilige en verantwoorde manier ons luchtruim kunnen gebruiken. Deze radar geeft inzicht in het gebruik van het luchtruim boven de stad en de data die hiermee verzameld wordt kan helpen om incidenten zoals die van eind juni in de toekomst te voorkomen.’

Eerste stap

Met de plaatsing van de radar willen de samenwerkende partijen het dronegebruik boven Enschede en omgeving zichtbaar maken. De Veiligheidsregio Twente, Politie Oost-Nederland en Medisch Spectrum Twente zijn blij met deze eerste stap om inzicht te krijgen in het dronegebruik in de stedelijke omgeving. De verzamelde data helpen goed beleid te formuleren voor het recreatief en commercieel gebruik van drones in steden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button