AirlinesNieuwsProfessional

Iberia noteert hoogste passagiersstijging van IAG

Van alle luchtvaartmaatschappijen die onder de International Airlines Group (IAG) vallen, noteert Iberia in juli de hoogste passagiersstijging, zo blijkt uit de vervoerscijfers van IAG.

Iberia

De Spaanse maatschappij Iberia noteerde een stijging van 7,1 procent in passagiersaantallen. In juli vervoerde de airline 2,18 miljoen reizigers bij een bezettingsgraad van 90,7 procent. Dat is een stijging van 2,5 procentpunt.

Passagiers

De andere IAG-maatschappijen; Aer Lingus, British Airways, Level en Vueling zagen respectievelijk 1,26 miljoen, 4,61 miljoen, 187.000 en 3,75 miljoen passagiers aan boord van hun toestellen stappen. Alle airlines zagen een stijging in het aantal vervoerde passagiers, waarvan Level een stijging van 228,1 procent.

IAG

Gezamenlijk vervoerden de airlines 11,99 miljoen personen, oftewel een stijging ten opzichte van juli vorig jaar van 4,2 procent. De bezettingsgraad steeg met 0,9 procentpunt naar 88,8 procent. Ook werden er in juli nieuwe vliegtuigen aan de IAG-vloot toegevoegd, zoals de eerste A350-1000 voor British Airways en de eerste A321neoLR voor Aer Lingus.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close