fbpx
Air France-KLMAirlinesEditors choiceKLMNieuwsNL NieuwsProfessional

Meer passagiers, minder vracht voor KLM

KLM vervoerde in de maand juli meer passagiers maar minder vracht. Dat blijkt uit de maandcijfers van Air France-KLM.

KLM

Afgelopen maand vervoerde KLM 3,17 miljoen reizigers, een stijging van 2,2 procent in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Toen waren dat nog 3,1 miljoen vervoerde passagiers. De vraag naar vliegreizen steeg met 1,6 procent, evenals de capaciteit die met 1,2 procent steeg. Het gevolg daarvan is dat de KLM-vliegtuigen gemiddeld voor 91,7 procent bezet waren. Een stijging van de bezettingsgraad van 0,3 procentpunt. ‘De passagiersgroei was met name te zien op bestemmingen in Europa, Noord-Afrika, AziĆ« en Noord-Amerika. Forse dalingen waren te zien op Zuid Amerika en het Midden Oosten’, aldus KLM.

Cargo

De vraag naar vrachtvervoer daalde met 5,9 procent met 377.000 en de capaciteit voor cargo daalde met 0,8 procent. Daarmee zaten de vrachtruimtes voor 61,6 procent vol, een stijging van 3,3 procent.

Brandstof

KLM-ceo Pieter Elbers: ‘De passagiers stijging zette, ondanks de nadelige effecten van de brandstofstoring op Schiphol, ook in de zomermaand juli door. Vracht daarentegen daaldeĀ aanzienlijk. Door de verschillende ontwikkelingen in de markten en ook brandstofkosten moeten we scherp blijven en ons verder hierop voorbereiden.’

Air France-KLM

In totaal vervoerde Air France-KLM 8,2 miljoen passagiers, wat een stijging van 0,9 procent inhoudt. Transavia vervoerde in juli 10 miljoen passagiers. Dat is in vergelijking met vorig jaar een stijging van 5,8 procent. Hiermee komt het totaal aantal vervoerde passagiers van het Frans-Nederlandse luchtvaartconcern op 10 miljoen mensen te liggen, wat een stijging van 1,8 procent laat zien. De vraag naar vracht daalde in totaal met 5,8 procent.

Bezetting

In juli steeg de bezettingsgraad op vliegtuigen van Air France met 0,6 procentpunt naar 89,8 procent. Bij Transavia zaten de toestellen voor 91,5 procent vol, wat een stijging van 0,1 procentpunt inhoudt.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button