AirlinesFrequente reizigerOverig nieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Qantas met Dreamliner naar Santiago

Qantas zal vanaf volgend jaar met een Boeing 787-9 Dreamliner tussen Sydney en Santiago in Chili vliegen, zo meldt de Australische luchtvaartmaatschappij.

Dreamliner

Qantas zal rond eind juni volgend jaar de Boeing 787-9 Dreamliner inzetten tussen de twee steden in Australië en Chili. Het toestel is verdeeld over drie klassen, met 42 stoelen in business class, 28 in premium economy en 166 in economy.

Vaker

Ook vliegt Qantas vanaf volgende zomer vaker tussen Sydney en Chili. Met de extra vluchten en de Dreamliner worden er jaarlijks 20.000 extra stoelen op de route ingezet.

747

De Dreamliners zullen de Boeing 747 bij Qantas vervangen. De nationale luchtvaartmaatschappij van Australië ontvangt in totaal zes Dreamliners, die de Boeing 747’s van de airline zullen vervangen. In 2020 verlaat de laatste 747 de Qantas-vloot. In 1971 voerde de maatschappij voor het eerst een passagiersvlucht uit met het type.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close