Frequente reizigerNieuwsStakingVeiligheid

Staking beveiligers Gatwick van de baan

De eerder aangekondigde staking van beveiligers op de Londense luchthaven Gatwick is van de baan, zo meldt vakbond Unite the Union.

Staking

De geplande staking zou komend weekend en op 20 en 24 augustus plaatsvinden. Op 10 en 11 augustus zouden de beveiligers op Gatwick voor 48 uur het werk neerleggen. De bond vindt de beloning van minder dan 9 pond per uur die de meerderheid van de medewerkers zou ontvangen, niet in verhouding staan tot dat verantwoordelijke werk en niet genoeg om van te kunnen leven. “In het dure zuidwesten van Engeland.” 

Loonbod

De staking is nu afgelast omdat beveiligingsbedrijf ICTS met een ‘drastisch verbeterd loonsbod’ is gekomen. De ‘extreem productieve gesprekken’ die voor de nieuwe verloningsvoorwaarden hebben gezorgd, worden nog aan de beveiligers voorgelegd. Zij zullen dan via een stemming voor of tegen het nieuwe loonbod stemmen.

Afgeblazen

Een woordvoerder van ICTS laat weten blij te zijn dat de staking is afgeblazen. ‘Nu kunnen de plannen voor duizenden reizigers komend weekend en op 20 en 24 augustus gewoon doorgaan.’

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/