fbpx
Frequente reizigersNieuwsPiloten en CrewVeiligheid

Staking beveiligers Gatwick van de baan

De eerder aangekondigde staking van beveiligers op de Londense luchthaven Gatwick is van de baan, zo meldt vakbond Unite the Union.

Staking

De geplande staking zou komend weekend en op 20 en 24 augustus plaatsvinden. Op 10 en 11 augustus zouden de beveiligers op Gatwick voor 48 uur het werk neerleggen. De bond vindt de beloning van minder dan 9 pond per uur die de meerderheid van de medewerkers zou ontvangen, niet in verhouding staan tot dat verantwoordelijke werk en niet genoeg om van te kunnen leven. “In het dure zuidwesten van Engeland.” 

Loonbod

De staking is nu afgelast omdat beveiligingsbedrijf ICTS met een ‘drastisch verbeterd loonsbod’ is gekomen. De ‘extreem productieve gesprekken’ die voor de nieuwe verloningsvoorwaarden hebben gezorgd, worden nog aan de beveiligers voorgelegd. Zij zullen dan via een stemming voor of tegen het nieuwe loonbod stemmen.

Afgeblazen

Een woordvoerder van ICTS laat weten blij te zijn dat de staking is afgeblazen. ‘Nu kunnen de plannen voor duizenden reizigers komend weekend en op 20 en 24 augustus gewoon doorgaan.’

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button