fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

Stakingen op til voor Ryanair in Engeland en Spanje

Er zijn stakingen op til bij Ryanair in Engeland en Spanje. Eind augustus en begin september zullen zowel de Engelse piloten, als de cabinemedewerkers in Spanje hun werk neerleggen, zo meldt de Engelse pilotenvakbond Balpa.

Piloten

De Engelse Ryanair-piloten zullen op 22 en 23 augustus én op 2 en 3 september het werk neerleggen. Dit werd besloten na een stemming waar 72 procent van de piloten kwam opdagen, en daarvan 80 procent voor een staking stemde.

Cabin crew

In Spanje zal de cabin van de Ierse prijsvechter staken, omdat zij tegen de sluiting van twee bases op de Canarische Eilanden zijn. Deze zouden begin volgend jaar gesloten worden. Wanneer de staking door zal gaan is door de vakbond SITCPLA nog niet bekend gemaakt.

Ryanair

De Ierse prijsvechter meldt dat het bedrijf ‘teleurgesteld is’ in de piloten en de vakbond voor het dreigen met het verstoren van de vluchten in augustus en september. Volgens Ryanair heeft ‘minder dan 30 procent van de Engelse piloten voor de staking gestemd.’ Ook vindt de maatschappij dat de staking ‘onverstandig en slecht getimed is’ omdat de werkonderbreking ‘slechts 10 weken voor de Brexit’ zal plaatsvinden.

Banen

Eind juli liet Ryanair nog weten mogelijk te moeten hakken in hun personeelsbestand. Doordat Ryanair in de zomer van 2020 geen 58 Boeing 737 MAX-toestellen in de vloot heeft, staan in totaal zo’n 1.500 banen op tocht.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button