fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en Bestemmingen

Air Antwerp vliegt in september voor het eerst naar Londen

De nieuwe luchtvaartmaatschappij Air Antwerp zal op 9 september voor de eerste keer naar Londen City Airport vliegen, zo meldt de regionale luchtvaartmaatschappij.

AOC

‘Het Directoraat-generaal Luchtvaart (DGLV) van de FOD Mobiliteit heeft aan Air Antwerp een Air Operator Certificate (vliegvergunning) en een exploitatievergunning toegekend. Vanaf 9 september 2019 zal de regionale luchtvaartmaatschappij vanuit Antwerpen naar London City Airport vliegen. Air Antwerp heeft op deze route een codeshare-overeenkomst gesloten met KLM’, zo meldt de maatschappij.

Drie

De airline zal op doordeweekse dagen drie keer per dag tussen Antwerpen en Londen City vliegen. Op zondagavond voert Air Antwerp één vlucht uit. Op zaterdag wordt er op de route niet gevlogen. De vluchten zullen uitgevoerd worden met een Fokker 50 turboprop, die plaats biedt aan 50 passagiers.

Vlucht

Op doordeweekse dagen vertrekt de Fokker 50 om 07:10 uur, 14:15 uur en 17:35 uur vanuit Antwerpen naar Londen. Op zondag wordt ook de vlucht van 17:35 uur uitgevoerd. Vanuit Londen vliegt de Fokker weer terug naar Antwerpen om 07:45 uur, 14:55 uur en 17:10 uur lokale tijd.

Air Antwerp

Eind juli ontving Air Antwerp haar eerste vliegtuig. De Fokker 50 vloog zaterdag van Malmö naar Antwerpen. In de nieuwe onderneming houdt KLM een kwart van de aandelen en CityJet 75 procent.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button