737 MAXAirlinesIncidentenNieuwsProfessionalVeiligheid

‘Indonesië publiceert volgende maand eindrapport Lion Air crash’

De Indonesische overheid zal volgende maand het eindrapport over de Lion Air crash publiceren. Zo meldt Reuters op basis van uitspraken van de directeur-generaal van de Indonesische luchtvaartautoriteit KNKT, Polana Pramesti.

Eindrapport

Een opstel van het eindrapport wordt volgende week naar betrokken partijen gestuurd, te weten Boeing, Lion Air en de Amerikaanse luchtvaartautoriteit Federal Aviation Administration (FAA). Als de KNKT feedback heeft ontvangen van de bovenstaande instanties, zal het eindrapport in september gepubliceerd worden.

Lion Air

Op 29 oktober 2018 stortte een Boeing 737 MAX 8 van Lion Air, kort na vertrek van de luchthaven Soekarno-Hatta in Jakarta, met 189 inzittenden neer in de Javazee. Daarbij kwamen alle passagiers en crewleden om het leven.

Ethiopian Airlines

Op 10 maart 2019 stortte een zelfde type vliegtuig van Ethiopian Airlines, zes minuten na vertrek van het Bole International Airport in Addis Abeba in Ethiopië, neer. Bij die crash kwamen alle 157 inzittenden om het leven. Vliegtuigfabrikant Boeing en de FAA riepen daarna op om alle 737 MAX-toestellen aan de grond te houden. De vliegtuigen staan op dit moment wereldwijd aan de grond en zullen naar de laatste voorspellingen begin volgend jaar weer mogen vliegen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button