fbpx
NieuwsProfessionalVliegvelden

Juli drukste maand ooit voor Brussels Airport

Brussels Airport beleefde in juli de drukste maand ooit in de geschiedenis van de luchthaven. De luchthaven ontving 2,7 procent meer reizigers dan in dezelfde maand vorig jaar, zo meldt België’s grootste vliegveld.

Reizigers

In de afgelopen maand reisden er 2,73 miljoen reizigers via de Brusselse luchthaven. Het aantal passagiers dat lokaal opstapt, steeg met 2,5 procent ten opzichte van juli 2019, terwijl het aantal transferpassagiers toenam met 4,4 procent. Het aantal vliegbewegingen steeg met 0,8 procent naar 22.599 bewegingen.

Afstand

‘Het aantal passagiers op langeafstandsvluchten steeg met 4 procent in juli en wordt grotendeels toegeschreven aan de mooie groeicijfers die Emirates, Ethiopian Airlines en United Airlines noteerden. Op de korte afstand, zetten vooral Brussels Airlines, Ryanair, TAP Air Portugal, Aeroflot, Lufthansa, SAS, Air Arabia, Finnair, Iberia, Vueling en airBaltic mooie resultaten neer’, aldus de luchthaven.

Storing

In juli kampte Brussels Airport met een storing in het bagagesysteem dat ervoor zorgde dat vele duizenden koffers niet gelijktijdig met de passagiers op hun bestemmingen aankwamen. ‘In juli 2019 werden 2,25 miljoen stuks bagage verwerkt op Brussels Airport waarvan er helaas 10.000 stuks niet meteen konden worden verzonden’, aldus de luchthaven.

Vracht

Daarnaast laat het vliegveld weten dat het vrachtvervoer op Brussels Airport met 10,5 procent naar beneden ging. ‘De daling deed zich in alle segmenten voor en is grotendeels te wijten aan de groeiende economische onzekerheid, wat ook tot uiting komt in de mondiale statistieken van IATA. Het volvrachtverkeer kreeg een stevige klap en daalde met 20 procent ten opzichte van juli 2018. Dit is grotendeels te verklaren door het vertrek van een aantal luchtvaartmaatschappijen begin dit jaar. De vracht aan boord van passagiersvluchten daalde met 6,4 procent, terwijl de luchtvracht die per vrachtwagen vervoerd wordt, fors daalde met 13,5 procent.’

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button