fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

Ook Ierse Ryanair-piloten stemmen voor staking

Nadat eerder deze week de Britse Ryanair-piloten voor een staking gestemd hebben, volgen ook de Ierse collega’s, zo meldt de vakbond Irish Air Line Pilots’ Associatoin (IALPA)

Stemming

Tijdens een stemming om te bepalen of de Ierse Ryanair-piloten achter een staking staan om zo een beter loon en betere arbeidsvoorwaarden af te dwingen, stemde 94 procent van de piloten voor een staking.

Maandag

Fórsa, de ‘moedervakbond’ van IALPA, meldt dat ze begin volgende week een brief naar het management van Ryanair zal sturen ‘om de plannen voor de staking uit de doeken te doen, tenzij de maatschappij voor maandag 12 augustus aangeeft te willen praten over voorgestelde arbeidsvoorwaarden van IALPA.’

Engeland

Op donderdag 8 augustus werd het duidelijk dat er stakingen op til zijn bij Ryanair in Engeland en Spanje. De Engelse Ryanair-piloten zullen op 22 en 23 augustus én op 2 en 3 september het werk neerleggen. De Spaanse cabin crew heeft nog geen data doorgegeven wanneer zij willen staken.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button