IncidentenOverig nieuwsVideo

Boeing 737 raakt baanverlichting tijdens take-off | Video

Een Boeing 737-800 van de Russische maatschappij S7 Airlines is tijdens het opstijgen vanuit Moskou in aanraking gekomen met de baanverlichting. Het incident vond plaats op 5 augustus, op Domodedovo Airport.

Baanlengte
Het toestel gebruikte meer baanlengte dan gebruikelijk is en gepland was. Op videobeelden is te zien dat het vliegtuig pas op het uiterste deel van de baanverharding opsteeg. Niemand raakte gewond.

Intersectie-take-off
De Boeing met registratie VQ-BKV voerde een zogenaamde intersectie-take-off uit waarbij het eerste deel van de baan benut wordt. Op de 3500 meter lange startbaan lijnde het toestel op vanuit taxibaan A8, met 2300 meter resterende baanlengte.

Het vliegtuig voerde vlucht S7264 uit naar Simferopol.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/