AirlinesLiefhebberNaast het nieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Eerste Airbus A350-1000 overhandigd aan Virgin

Virgin Atlantic heeft als tweede luchtvaartmaatschappij in het Verenigd Koninkrijk een Airbus A350-1000 in ontvangst genomen. Virgin kreeg het eerste toestel officieel overhandigd bij Airbus in Toulouse.

New York
De eerste route waar Virgin de nieuwe aanwinst op inzet, is die tussen Londen Heathrow en New York JFK. Het gaat om zes vluchten per week in beide richtingen vanaf augustus. Met de komst van meer A350’s wordt de frequentie op de verbinding opgevoerd, voordat het vliegtuigtype ook te zien zal zijn op andere bestemmingen.

Vervangen
Het is de eerste van twaalf A350-1000’s die de airline tot 2021 ontvangt. In dat jaar zal de laatste Boeing 747 van Virgin de vloot verlaten. Ook de A340-600’s worden uitgefaseerd en vervangen door de nieuwe vliegtuigen.

Concurrent British Airways kreeg haar eerste A350-1000 in juli. Het toestel werd afgelopen week in dienst genomen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button