Overig nieuwsProfessionalVliegvelden

Gatwick vernieuwt voor ruim 1 miljard euro

London Gatwick heeft het startsein gegeven voor een vijf jaar durend investeringsprogramma. Circa 1.2 miljard euro wordt er geïnvesteerd in de luchthaveninfrastructuur.

Technologie
De focus ligt met name op nieuwe technologieën, zoals automatische aviobruggen, die de tijd dat vliegtuigen aan de gate staan moet verkorten en het boardingsproces moet versnellen. 

Verder wordt Pier 6 verlengd waardoor de North Terminal door ruim een half miljoen passagiers per jaar extra gebruikt kan worden. Ook wordt het taxibanenstelsel efficiënter ingedeeld en komt er een extra Rapid Exit Taxiway. Hierdoor kunnen vliegtuigen met hogere snelheid de landingsbaan verlaten. Ook het treinstation wordt onder handen genomen.

Investering
Sinds 2009 wordt door de luchthaven geïnvesteerd in de vernieuwing van de infrastructuur. In combinatie met de uitbreiding van het Capital Investment Programme gaat het om een bedrag van circa 4 miljard euro. 

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button