fbpx
Frequente reizigersNieuwsSchiphol AirportVliegvelden

Vliegverkeer Schiphol weer op gang na brandstofstoring

Schiphol heeft vrijdagavond opnieuw te maken gehad met problemen aan de brandstoftoevoer. Door een storing aan het systeem konden vliegtuigen ongeveer een uur lang niet getankt worden.

Storing
Twee weken geleden werd de luchthaven ook getroffen door een storing aan de brandstoftoevoer. Dit had gevolgen voor duizenden passagiers, doordat vluchten waren vertraagd en geannuleerd. Circa driehonderd vluchten vielen uit. Het is niet duidelijk of de storing van vrijdag om hetzelfde probleem gaat.

Gevolgen
Als gevolg van de storing zijn vrijdag vier vluchten geannuleerd en meerdere vluchten vertraagd. Het onweer zorgde bovendien voor verdere hinder voor de grondactiviteiten. Twee banen werden opengehouden om vertraagde vluchten in de nacht nog te kunnen ontvangen. Inspectie Leefomgeving en Transport verleende hiervoor een ontheffing.

Aircraft Fuel Supply (AFS) is verantwoordelijk voor het tanksysteem. Het bedrijf verzorgt het bijtanken van alle vliegtuigen op de luchthaven.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button