fbpx
Nieuws

Cathay Pacific schorst alsnog piloten van Hongkong-protesten

Cathay Pacific schorst onder druk van de Chinese regering alsnog de piloten die deelnamen aan de protesten in Hongkong. Dat heeft de maatschappij dit weekend gezegd, aldus persbureau Reuters.

Sancties

Eerder weigerde Cathay de piloten te schorsen. Daarom kreeg het harde maatregelen opgelegd van de Chinese Communistische Partij. Volgens hen zou de ‘vliegveiligheid in gevaar zijn’. Eén van die sancties zou zijn dat de toegang tot het Chinese luchtruim ontzegd zou worden. Het gros van de vluchten van Cathay vliegt daar doorheen.

Geschorst

Cathay Pacific zegt de piloten nu te hebben geschorst ‘in overeenstemming met ons standaardproces’. Het bedrijf laat weten geen standpunt in te nemen over de kwestie.

Financieel zwaar

De maatschappij verkeerde sowieso al in financieel zwaar weer, maar in 2018 kroop het bedrijf eindelijk uit de rode cijfers. Nu ziet Cathay de boekingen weer teruglopen als gevolg van de aanhoudende protesten in Hongkong.

Protesten

De afgelopen twee maanden zijn er veel gewelddadige protesten tegen de regering in Hongkong. Een Chinese overheidsfunctionaris noemt het de zwaarste protesten sinds 1997, toen Hongkong van Britse naar Chinese controle overging.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button