AirbusAirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

AirAsia ontvangt haar eerste A330neo

De Maleisische luchtvaartmaatschappij AirAsia heeft haar eerste Airbus A330neo, via leasemaatschappij Avolon, in ontvangst genomen, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Eerste

De eerste A330neo, of A330-900, van AirAsia wordt gestationeerd op het Don Mueang International Airport in Bangkok. Vanuit daar zal het toestel ingezet kunnen worden op de langeafstandsroutes naar Australië, Japan en Zuid-Korea.

A330neo

Het toestel van AirAsia heeft plaats voor 377 passagiers, waarvan er twaalf kunnen plaatsnemen in stoelen die tot bed kunnen worden omgebouwd, en de resterende 365 passagiers kunnen in economy zitten. Het vliegtuig wordt aangedreven door Rolls Royce Trent 7000-motoren. De maatschappij heeft 36 Airbus A330-300’s in dienst en nog een bestelling voor zesenzestig A330neo’s uitstaan.

Meerdere

AirAsia is niet de eerste maatschappij die een A330neo in ontvangst neemt. Vorig jaar november nam TAP als allereerste klant de A330neo in ontvangst, waarna dit jaar Air Senegal, Delta, Air Mauritius, Lion Air en Aircalin volgden.

Eerst A330neo voor AirAsia ©Airbus

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/