AirbusAirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

AirAsia ontvangt haar eerste A330neo

De Maleisische luchtvaartmaatschappij AirAsia heeft haar eerste Airbus A330neo, via leasemaatschappij Avolon, in ontvangst genomen, zo meldt de Europese vliegtuigbouwer.

Eerste

De eerste A330neo, of A330-900, van AirAsia wordt gestationeerd op het Don Mueang International Airport in Bangkok. Vanuit daar zal het toestel ingezet kunnen worden op de langeafstandsroutes naar Australië, Japan en Zuid-Korea.

A330neo

Het toestel van AirAsia heeft plaats voor 377 passagiers, waarvan er twaalf kunnen plaatsnemen in stoelen die tot bed kunnen worden omgebouwd, en de resterende 365 passagiers kunnen in economy zitten. Het vliegtuig wordt aangedreven door Rolls Royce Trent 7000-motoren. De maatschappij heeft 36 Airbus A330-300’s in dienst en nog een bestelling voor zesenzestig A330neo’s uitstaan.

Meerdere

AirAsia is niet de eerste maatschappij die een A330neo in ontvangst neemt. Vorig jaar november nam TAP als allereerste klant de A330neo in ontvangst, waarna dit jaar Air Senegal, Delta, Air Mauritius, Lion Air en Aircalin volgden.

Eerst A330neo voor AirAsia ©Airbus
Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button