NieuwsProfessionalVliegvelden

Jarenlange groei Heathrow stopt in juli

Na 32 aaneengesloten maanden van groei wordt er in de maand juli een stop op die groei gezet, zo meldt de grootste luchthaven van Europa.

Passagiers

In juli zag Heathrow het aantal passagiers dat via de luchthaven reisde met 0,7 procent afnemen. Dat is de eerste keer in 32 maanden dat de Londense luchthaven minder reizigers ziet dan in dezelfde periode het jaar daarvoor. In juli vlogen in totaal 7,75 miljoen mensen van en naar Heathrow. Het aantal vliegbewegingen nam met 0,7 procent toe, naar 42.062 bewegingen in juli. In de eerst zeven maanden van dit jaar waren dat 46,5 miljoen mensen, oftewel een stijging van 1,4 procent.

Daling

Alleen het aantal passagiers dat op het vliegtuig stapte voor vluchten naar Afrika, Noord-Amerika en vluchten binnen het Verenigd Koninkrijk namen met respectievelijk 5,2 procent, 0,5 procent en 3,6 procent toe. Naar alle andere werelddelen nam het aantal reizigers af, waaronder een daling van 1,8 procent naar het Europese vasteland. Vanuit Heathrow vlogen er vorige maand 2,69 miljoen mensen tussen Heathrow en het Europese vasteland.

Binnenland

Volgens de luchthaven hebben de nieuwe binnenlandse routes naar Newquay, Guernsey en de Isle of man voor de stijging op binnenlandse vluchten gezorgd.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close