AirlinesDuurzaamheidNieuwsProfessional

Na Transavia ook nieuwe winglet voor Virgin Australia

Nadat Transavia in februari van dit jaar nieuwe winglets op een Boeing 737-800 installeerde, heeft ook Virgin Australia vijf Boeing 737-800’s met Split Scimitar winglets uitgerust, zo meldt Virgin Australia.

Brandstofbesparing

De nieuwe winglets, die ook aan de onderkant van het uiteinde van de vleugel een ‘vin’ hebben, zouden volgens Stuart Aggs, hoofd operaties bij Virgin Australia, 160.000 kilo aan brandstof, oftewel zo’n 200.000 liter, besparen. Ook de CO2-uitstoot zal zo’n 515 ton per vliegtuig, per jaar, afnemen door de winglets. De Australische airline heeft 81 Boeing 737’s in haar vloot, waarvan 79 van het type -800 en twee 737-700’s.

Eerste

Virgin Australia wordt de eerste luchtvaartmaatschappij in Australië die de Split Scimitar winglets in gebruik neemt. Virgin is echter niet de eerste airline die de winglets gebruikt. United Airlines was de eerste maatschappij met de winglets. Sinds februari van dit jaar heeft Transavia ook een 737-800 met de winglets.

Intentie

Transavia meldde toentertijd de intentie te hebben om dit jaar nog vijf 737’s te voorzien van de nieuwe winglets. De Nederlandse vloot van Transavia bestaat momenteel uit 35 Boeing 737-800’s en 7 Boeing 737-700’s.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close