fbpx
HelikoptersMilitairNieuwsNL NieuwsProfessional

Nederlandse Apache-helikopters weer inzetbaar

Defensie meldt dat de de eerste Apache-gevechtshelikopter weer gevlogen heeft. De helikopters stonden sinds juni aan de grond vanwege ‘een geconstateerde afwijking aan het oppervlak van een staartrotorblad.’

Luchtwaardigheid

‘De afwijking zou mogelijk de luchtwaardigheid van de toestellen be├»nvloeden. Dit vormde aanleiding voor de luchtmacht om de toestellen uit voorzorg aan de grond te houden en de staartrotorbladen te vervangen. Dit is inmiddels bij de eerste Apache gebeurd en daarom kon het toestel vandaag de eerste testvluchten maken’, aldus Defensie.

Vliegprogramma

Defensie vervolgt: ‘ook de hoofdrotorbladen zijn aan een inspectie onderworpen, maar die hoeven niet vervangen te worden. De toedracht van de afwijking in de staartrotorbladen wordt nog onderzocht door de luchtmacht in samenwerking met Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) en fabrikant Boeing. De volgende twee toestellen worden naar verwachting volgende week in gebruik genomen. De rest van de vloot wordt de komende tijd onder handen genomen en de hervatting van het volledige vliegprogramma wordt binnen enkele maanden verwacht.’

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button