fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsVeiligheidVliegvelden

‘Protesten verstoren vliegverkeer Hong Kong’

Vluchten van en naar het Hong Kong International Airport zullen vandaag hinder ondervinden, omdat de operaties op de luchthaven worden verstoord door protesten, zo melden verschillende internationale media.

Schrappen

Hoe ontwricht het vluchtschema van en naar Hong Kong is, is op dit moment moeilijk te zeggen. Verschillende media melden dat alle vluchten van en naar het Hong Kong Airport zijn geannuleerd wegens de protesten in de speciale administratieve regio in China, andere zeggen dat er nog wel toestellen kunnen landen. De luchthaven zelf geeft weer aan dat er ook nog reizigers kunnen vertrekken.

Amsterdam

Vanuit Amsterdam staat er voor 13 augustus KLM-vlucht KL887 van 17:15 uur nog in de planning, net zoals Cathay Pacific-vlucht CX270 van vandaag voor 13:00 uur.

Protesten

Het is al weken onrustig in Hong Kong. Burgers gaan de straat op om te protesteren tegen een omstreden uitleveringsverdrag met China. In de loop van de afgelopen twee maanden zijn de protesten steeds meer om de algemene bemoeienis van China met Hong Kong gaan draaien.

Hong Kong

Hong Kong is een speciale administratieve regio in China. In 1997 werd Hong Kong door het Verenigd Koninkrijk aan China overgedragen, maar werd afgesproken dat Hong Kong de eerste 50 jaar haar vrijheden mocht behouden. China bemoeit zich volgens de burgers steeds meer met Hong Kong, waardoor zij nu in opstand komen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button