fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en BestemmingenVliegvelden

SAS vliegt naar nieuwste Scandinavische luchthaven

SAS Scandinavian Airlines zal komende winterperiode directe vluchten uitvoeren naar de nieuwste Scandinavische luchthaven; het Scandinavian Mountains Airport, zo meldt de gemeenschappelijke luchtvaartmaatschappij voor de Scandinavische landen Denemarken, Noorwegen en Zweden.

Sälen/Trysil

De nieuwe vluchten die SAS vanaf eind december vanuit Aalborg, Kopenhagen en Londen Heathrow naar het nieuwste vliegveld, ook Sälen/Trysil Airport genaamd, uitvoert, zullen vooral dienen om wintersporters naar de bergen te brengen.

Vluchten

Met ingang van 28 december vliegt SAS vanuit Londen naar het vliegveld, en vanaf 29 december vanuit Aalborg en Kopenhagen. Vanuit de Deense havenstad wordt er één keer per week op zondag gevlogen en vanuit de hoofdstad van Denemarken twee keer per week op donderdag en zondag. Vanuit Heathrow wordt er enkel op zaterdag naar het Scandinavian Mountains Airport gevlogen. SAS zet A320neo’s in op de routes.

Vliegveld

Het nieuwe vliegveld zal, als alles volgens plan verloopt, op 22 december van dit jaar haar deuren openen. De luchthaven heeft één start- en landingsbaan van 2.500 meter, één terminal met vier gates, een restaurant en een duty free-afdeling. het Scandinavian Mountains Airport ligt op 25 rijden van Sälen en 40 minuten van Trysil.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button