fbpx
AirbusAirlinesBestellingenNieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Amerikaanse airline verruilt A320’s voor A321neo’s’

De Amerikaanse airline Frontier Airlines wijzigt een huidige bestelling bij Airbus. De maatschappij bestelt meer A321neo’s, in plaats van de A320neo, zo meldt flightglobal.

Bestelling

Frontier Airlines heeft in totaal 214 vliegtuigen van de A320-familie bestelt bij de Europese vliegtuigbouwer. Daarvan waren er 34 orders voor de A321neo. Deze bestelling is nu aangepast naar 15 extra toestellen, waardoor het totaal aantal vliegtuigen van het type A321neo op 49 uitkomt. Frontier heeft nog geen A321neo’s in haar vloot.

Indigo Partners

Moederbedrijf Indigo Partnters heeft ook bij Airbus vijftig A321XLR’s (Extra Long Range) in bestelling staan. Van die vliegtuigen zullen er 18 aan Frontier geleverd worden. Daarnaast gaan er 20 naar Wizz Air en 12 naar JetSmart.

A321XLR

Op de eerste dag van de Paris Air Show lanceerde Airbus officieel de A321XLR. Het toestel kan een afstand van 4.700 nautische mijlen (8.704 kilometer) overbruggen, zo’n 1667 kilometer verder dan de langeafstandsvariant van de A321. Het vliegen van die extra afstand wordt mogelijk gemaakt door een vernieuwde brandstoftank in het vliegtuig. In het vliegtuig is er, afhankelijk van de configuratie, ruimte voor 180 tot 220 passagiers.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button