AirlinesNieuwsProfessional

Lufthansa ziet meer passagiers in juli

De Lufthansa-groep heeft in juli 3,3 procent meer passagiers ontvangen dan in dezelfde periode het jaar daarvoor, zo meldt het Duitse luchtvaartconcern.

Passagiers

In juli vervoerden Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, Eurowings en Brussels Airlines tezamen 14,6 miljoen passagiers. De bezettingsgraad steeg met 0,6 procentpunt naar 86,9 procent. In totaal voerde de Lufthansa-groep afgelopen maand 109.806 vluchten uit, 2,3 procent meer dan vorig jaar. Swiss zag de hoogste stijging in passagiersaantallen, 6.5 procent. Daarmee vervoerden de Zwitsers 2,21 miljoen mensen.

Netwerk

Van alle passagiers namen de netwerkmaatschappijen van Lufthansa 10,6 miljoen mensen voor hun rekening, vier procent meer dan juli vorig jaar. Eurowings, samen met Brussels Airlines, namen 4 miljoen reizigers mee in hun vliegtuigen. Daarvan namen 3,7 miljoen mensen een korteafstandsvlucht, oftewel een stijging van 2,2 procent. Het aantal van 300.000 reizigers die een langeafstandsvlucht namen in juli, ligt 6,3 procent lager dan vorig jaar.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Roel Diender

Senior editor. Roel is afgestudeerd in Antwerpen als journalist. Terug in Nederland kwam hij bij Up terecht en dompelt zich sindsdien onder in de wereld van vliegtuigen, luchthavens en alles wat met deze dynamische sector te maken heeft.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close