fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsRoutes en Bestemmingen

Norwegian schrapt alle trans-Atlantische vluchten vanuit Ierland

Norwegian schrapt met ingang van 15 september van dit jaar alle trans-Atlantische vluchten vanuit Ierland naar de VS wegens onzekerheid over de terugkeer van de Boeing 737 MAX, zo meldt de Noorse prijsvechter.

Commercieel

Volgens de Noorse maatschappij zijn de routes vanuit Ierland richting de Verenigde Staten en Canada niet langer commercieel levensvatbaar. Dat komt doordat de Boeing 737 MAX, het vliegtuig dat Norwegian op de trans-Atlantische routes gebruikte, wereldwijd aan de grond staat. Ook is het niet duidelijk wanneer het toestel weer luchtwaardig wordt bevonden. Om die reden trekt Norwegian de stekker uit haar routes vanuit Dublin, Cork en Shannon naar Noord-Amerika.

Ontslagen

Norwegian zegt proactief samen te werken met de piloten en cabin crew die op de basis op Dublin Airport zijn gestationeerd, en met de vakbonden die hen vertegenwoordigen, om een ontslagronde als laatste redmiddel te gebruiken. Het 80-koppige kantoorpersoneel van Norwegian in Dublin heeft niets te vrezen van het stopzetten van de trans-Atlantische routes, aldus de airline.

Scandinavië

Vanuit Dublin blijft Norwegian nog wel op de routes naar Oslo, Stockholm en Kopenhagen vliegen. Passagiers die door het schrappen van de routes naar de VS en Canada worden getroffen, krijgen hun geld terug of worden omgeboekt naar een andere maatschappij.

Lees UP een jaar lang advertentievrij voor €24!

Advertenties zijn helaas noodzakelijk om de redactie draaiende te houden. Advertentievrij UP lezen kan echter ook, voor €24 per jaar. Ja, ik steun UP en lees de site een jaar lang advertentievrij.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button