fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsVliegvelden

Vliegverkeer Hong Kong ondervindt weer hinder

Het vliegverkeer van en naar de internationale luchthaven van Hong Kong is na de protesten van gisteren in de ochtend langzaam weer hervat, maar ondervindt inmiddels weer hinder, zo meldt het vliegveld.

Verstoring

Ondanks dat het vliegverkeer weer langzaam op gang kwam, ligt het vliegverkeer volgens verschillende media weer plat. Reizigers moeten rekening houden met vertragingen en gewijzigde vluchtplannen. Zo heeft Cathay Pacific nog zo’n 200 vluchten vandaag geschrapt, waaronder vlucht CX270 vanuit Amsterdam naar Hong Kong. KLM-vlucht KL887 van 17:15 uur staat nog wel in de planning.

Protesten

Het is al weken onrustig in Hong Kong. Burgers gingen de straat op om te protesteren tegen een omstreden uitleveringsverdrag met China. Ook al is dat verdrag snel in de ijskast gezet, de protesten blijven doorgaan. In de loop van de afgelopen twee maanden zijn de protesten steeds meer om de algemene bemoeienis van China met Hong Kong gaan draaien.

Hong Kong

Hong Kong is een speciale administratieve regio in China. In 1997 werd Hong Kong door het Verenigd Koninkrijk aan China overgedragen, maar werd afgesproken dat Hong Kong de eerste 50 jaar haar vrijheden mocht behouden. China bemoeit zich volgens de burgers steeds meer met Hong Kong, waardoor zij nu in opstand komen.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button